Резніков розповів, яким може бути новий масштабний наступ росіян

Резніков розповів, яким може бути новий масштабний наступ росіян
Міністр оборони Олексій Резніков сумнівається, що під час нового наступу РФ не буде намагатися захопити всю Україну, як це було в лютому минулого року. Під час інтерв'ю УП він зазначив, що окупанти можуть зосередитися на конкретних напрямках.

"Тактику одночасного захоплення України росіяни спробували в лютому минулого року. Вона не спрацювала. Тобто ресурс був розпорошений, вони втратили багато елітних підрозділів. Зараз у них нова тактика – це концентровані, повзучі спроби, по чуть-чуть, по десять метрів, захоплювати, відтісняти, віджимати", - поясни міністр оборони.

Він додав, що найсерйозніші військові угрупування РФ зараз знаходяться на сході та на півдні України. Там окупанти концентруються, аби застосувати нову тактику.

Резніков вважає, що спроби захопити Херсон не буде. Річ у тім, що коли росіяни тікали з міста - вони попалили усі мости та переправи. Натомість не виключено, що вони розпочнуть рух по запорізькому напрямку, аби розширити сухопутний кордон на Крим для продовження постачання.

Тож, як підсумував міністр, зараз головними напрямками для Росії є схід, південь і лише згодом, ймовірно, північ.

"Панічних підстав тікати з міст немає", - сказав глава Міноборони згодом, додаючи, що все ще залишається небезпека ракетних ударів по всій території України, хоча наша ППО працює вже більш майстерно та потужно.

Сьогодні в України є розуміння того, скільки російських військ загрожує нам та де вони зосереджені, заспокоює міністр. Що стосується білоруського кордону, то зараз там не спостерігається також нічого незвичайного. На території РБ зосереджені 12 тисяч російських окупантів і відповідна кількість техніки.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський учора ввечері зазначив, що ситуація важка зараз на Донеччині - там тривають запеклі бої. Він підтвердив, що окупанти активізувалися як на фронті, так і в інформаційному плані, що може свідчити про те, що цього місяця вони готують "щось символічне".

Також про можливий наступ росіян наближчими днями пише видання Financial Times. За даними аналітиків видання, новий наступ, може розпочатися протягом 10 днів.

Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/reznikov-rozpoviv-jakim-mozhe-buti-novij-masshtabnij-nastup-rosijan-.html

06.02.2023 15:01