Над Азовським морем збито російський літак А-50

Вчора, 23 лютого, українські військові збили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50. Це сталося над Азовським морем.
Про це hromadske повідомило джерело у спецслужбах.

За даними «РБК-Україна» та LIGA.net, які посилаються на свої джерела в Силах оборони, це була спільна операція Повітряних сил та Головного управління розвідки.

Командувач Повітряних сил Микола Олещук підтвердив збиття російського літака А-50. Він подякував ГУР та «усім, хто забезпечив результат».

«А-50 із позивним "Баян" долітався! Вітаю окупантів "с Днем защитника отечества!" Святкувати треба вдома, і так, щоб "Баян" не порвати!» — сказав Олещук.

Також про знищення А-50У написав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський: «Мінус А-50У — чудова робота Повітряних сил та ГУР. Знищення російських літаків та ворогів — це велика честь».

У російських Telegram-каналах поширюють відео з пожежею на хуторі Трудова Арменія у Краснодарському краї рф, яка начебто виникла після падіння літака.

У Головному управлінні розвідки уточнили, що в результаті спецоперації збити вдалося нову модернізовану версію літака, а саме А-50У. Його вартість становить $350 млн. Таких літаків у росії «залишилися одиниці».

Видання уточнює, що ввечері 14 січня українські військові уразили два російські літаки над Азовським морем. Джерело hromadske у Головному управлінні розвідки МОУ повідомляло, що російський розвідувальний літак А-50 збили, а ворожий Іл-22М зазнав пошкоджень.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/ukrayinski-vijskovi-zbili-rosijskij-litak-a-50-nad-azovskim-morem

24.02.2024 15:57