Ватажка так званої «ДНР» Пушиліна засудили до 15 років позбавлення волі


Ватажка терористичної організації «ДНР» Дениса Пушиліна засудили до 15 років увʼязнення з конфіскацією майна — це максимальне покарання у даній справі, повідомив Офіс генпрокурора у середу, 27 грудня.

Прокурори у суді довели, що у вересні 2022 року очільник псевдореспубліки скликав та провів позачергове засідання фейкової ради «ДНР».

У відомстві зазначили, що на зборах нелегітимний депутатський корпус ухвалив так званий закон «про референдум» терористичної організації «ДНР» з питання «входження» до складу країни-агресора РФ.

Пушилін неодноразово наголошував у підконтрольних медіа на необхідності «приєднання» тимчасово окупованої території Донецької області до складу країни-агресора. Тим самим закликав до захоплення території України.

Зрештою, на підставі підписаного «головою» нікчемного акту на тимчасово окупованих територіях під контролем озброєних російських військових проведено незаконне «народне волевиявлення».

30 вересня 2022 року засуджений підписав з російським диктатором Володимиром Путіним «договір» про входження квазіреспубліки та нових окупованих територій Донецької області до складу федерації нібито на правах суб'єкта.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/vatazhka-tak-zvanoji-dnr-pushilina-zasudili-do-15-rokiv-uv-yaznennya-50379665.html

28.12.2023 09:07