Так званий «суд» «ДНР» незаконно виніс псевдовироки трьом українським військовим

Так званий суд створеної росіянами «Донецької народної республіки» на окупованій частині Донеччини 1 листопада незаконно виніс псевдовироки трьом українським військовим.
Про це повідомив Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

Окупанти «засудили» до довічного позбавлення волі начальника служби радіаційного, хімічного та біологічного захисту з 56 окремої мотопіхотної бригади Олега Колмичевського. Ще двох бійців бригади — гранатометника Дмитра Добровольського та навідника Олександра Ромашина — незаконно ув’язнили на 30 років.

Слідчий комітет рф заявив, що в лютому-квітні 2022 року троє військових буцімто «перебували на бойових позиціях, обладнаних у житлових будинках та будівлях цивільної інфраструктури Маріуполя». Їх звинуватили в «жорстокому поводженні з цивільними» та «вбивстві двох і більше людей, скоєному з мотивів політичної, ідеологічної ненависті».

російські слідчі стверджують, що Колмичевський нібито віддавав «злочинні накази» своїм підлеглим — Добровольському та Ромашину. Українців незаконно звинуватили в розстрілах восьми цивільних.

«Оголошені вироки здійснюються невизнаними світовою спільнотою квазіутвореннями і є незаконними. Такий "суд" — це порушення права на справедливий судовий процес та черговий воєнний злочин росії», — заявив український омбудсмен.

Лубінець наголосив, що світова спільнота має посилити тиск на росію, аби припинити практику засудження українців так званими судами.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/okupanti-nezakonno-vinesli-viroki-trom-ukrayinskim-vijskovim-odnogo-z-nih-zasudili-do-dovichnogo

Категорії: Новини Маріуполя

02.11.2023 07:48