ЄС досягнув консенсусу щодо членства України — Дмитро Кулеба

ЄС досягнув консенсусу щодо членства України — Дмитро Кулеба
У Євросоюзі вже є консенсус щодо того, чи приймати Україну в ЄС, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

На пресконференції за підсумками неформальної зустрічі глав МЗС держав Євросоюзу в Києві він підкреслив, що за столом переговорів міністрів «відчувався консенсус: це (членство України. — Ред.) тільки питання часу».

«Усі налаштовані рухатися вперед із максимальною швидкістю з урахуванням усіх реформ, які проводила, проводить і проводитиме Україна», — зазначив міністр.

Він також додав, що Україна виконала всі ключові вимоги Єврокомісії.

«Наш ключовий сигнал був такий: ми виконаємо всі сім ключових рекомендацій Єврокомісії для відкриття переговорів про членство. Очікуємо, що вони будуть оцінені чесно, прозоро, без додаткових умов. І атмосфера свідчить, що в нас є консенсус із цього приводу», — сказав міністр.

28 вересня віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина заявила, що в ЄС є загальний консенсус щодо відкриття переговорів про вступ між Україною та Євросоюзом, але ухваленню остаточного рішення передуватиме робота з європейськими столицями.

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/ukrajina-v-yes-kuleba-zayaviv-pro-konsensus-shchodo-chlenstva-50357717.html

03.10.2023 08:08