Україна впровадить нові технології захисту енергетичної інфраструктури — Кудрицький

Україна впровадить нові технології захисту енергетичної інфраструктури — Кудрицький
Енергетичні об'єкти України матимуть комплексний захист від російських атак — пасивний і активний. Про це заявив глава Укренерго Володимир Кудрицький, якого цитує Суспільне.

«Ми в координації з урядовими структурами, з Генштабом ЗСУ маємо декілька видів захисту і підстанції Укренерго, де певні види захисту будуть застосовані вперше, не тільки в Україні, але й у світі, адже ніхто ще не стикався з таким рівнем загрози. Це комплексний захист, не буду вдаватися в деталі, але це як активний захист — ППО, так це і пасивний захист — інженерні укріплення», — сказав Кудрицький.

Щодо можливих відключень електрики, то наразі, за його словами, блекаути не плануються, але все залежатиме від обстрілів з боку Росії.

«Якщо обстрілів немає — ми відключень не плануємо, оскільки спрогнозувати обстріли не можливо, куди влучать. Тоді будемо діяти по ситуації», — пояснив глава Укренерго.

Водночас він додав, що буде «дуже складно» пройти зиму без імпорту електроенергії.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/yak-bude-zahishcheno-energetichni-ob-yekti-ukrajini-shcho-rozkazali-v-ukrenergo-50356380.html

27.09.2023 08:45