Двом працівникам військкомату в Самборі повідомили про підозру — ДБР

Двом працівникам військкомату в Самборі повідомили про підозру — ДБР
Двом працівникам Самбірського військкомату Львівської області, які, за даними слідства, тиждень катували і незаконно утримували двох чоловіків, повідомили про підозру.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, пише NV.UA.

Про підозру повідомили заступнику начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також військовослужбовцю-водію цього відділу.

«Як оперативно встановило слідство, вони незаконно утримували та катували в приміщенні військкомату двох чоловіків», — йдеться в повідомленні.

ДБР уточнило, що жителі Харкова та Кривого Рогу намагалися незаконно перетнути кордон і потрапити до Польщі.

Однак їх затримали прикордонники, склали протокол про порушення правил перетинання державного кордону і доправили до військкомату для постановки на військовий облік.

У військкоматі, повідомляє ДБР, обох чоловіків намагалися змусити «добровільно» пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації, на що вони не погоджувалися. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, іншого — 7, додали у пресслужбі.

«19 вересня 2023 року під „наглядом“ керівника військовий-водій побив обох громадян. Одного з потерпілих бив руками та ногами по тілу та обличчю, погрожуючи зброєю. Відповідне відео було поширено мережею Інтернет цього ж дня. Інший чоловік отримав удар у голову», — додали у відомстві.

20 вересня працівники ДБР повідомили про підозру обом військовослужбовцям у незаконному позбавленні волі та катуванні, вчинених за попередньою змовою групою осіб за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України. 2 ст. 127 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

19 вересня після публікації в Мережі відео з військкомату в Самборі Львівської області, на якому військовий погрожує чоловікові зброєю і б'є його, правоохоронці почали перевірку.

В Офісі генпрокурора підтвердили, що події на відео відбуваються в приміщенні територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Львівській області.

Видання Lviv.media з посиланням на джерела стверджує, що постраждалі на відео — «ухильники», яких прикордонники затримали кілька днів тому під час спроби виїхати з України і тимчасово поселили в Самборі.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/torturi-v-sambori-dvom-pracivnikam-viyskkomatu-povidomili-pro-pidozru-novini-ukrajini-50354907.html

21.09.2023 08:23