Резнікова звільнили з посади міністра оборони. Він виступив зі звітом про свою роботу

Резнікова звільнили з посади міністра оборони. Він виступив зі звітом про свою роботу
Верховна Рада України вчора, 5 вересня, звільнила Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. Він займав крісло очільника відомства майже два роки — з листопада 2021-го.
Про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк, Олексій Гончаренко, пише hromadske.ua.

За регламентом, перед розглядом відставки міністр, якого відправляють у відставку, має право на виступ. Тож Резніков виступав з трибуни перед депутатами.

Напередодні, 4 вересня, Резніков повідомив, що на виконання рішення президента Володимира Зеленського подав до Верховної Ради заяву про відставку. Він зазначив, що до звіту готовий.

За словами Железняка, з-поміж питань до міністра оборони були дебіторська заборгованість 2,7% від всього обʼєму та скандальні закупівлі.

Як зазначається, Резніков відповів, що правоохоронні органи всіх рівнів проводять перевірки, а розслідування журналістів — «фейкові історії, надумані історії, і не існує ніяких кримінальних справ щодо цих фактів».

«Одразу отримав наступне питання: "А що тоді заступники та директори департаментів роблять у СІЗО?" На що була дана відповідь: "Існує принцип невинуватості, тому давайте не будемо поспішати і будемо чекати вирок суду"», — пише Железняк.

Що передувало?

Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 3 вересня заявив, що вирішив провести заміну міністра оборони України. Сталося це після низки скандалів із закупівлями Міноборони.

Глава держави вважає, що Олексія Резнікова має замінити глава Фонду держмайна України Рустем Умєров, та заявив, що очікує від парламенту підтримки цієї кандидатури. Ухвалити кадрове рішення Раді запропонують цього тижня.

Раніше народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк, а також низка ЗМІ повідомили, що міністр оборони Олексій Резніков може стати послом України у Великій Британії після того, як піде з посади. Водночас чинний глава Міноборони каже, що про це він «не в курсі».

Джерело: https://hromadske.ua/posts/reznikova-zvilnili-z-posadi-ministra-oboroni-vin-vistupiv-zi-zvitom-pro-svoyu-robotu

06.09.2023 08:06