Зеленський хоче прирівняти корупцію до державної зради

Зеленський хоче прирівняти корупцію до державної зради
Президент України Володимир Зеленський заявив, що поставив задачу законодавчо прирівняти корупцію до державної зради на час воєнного стану. Відповідний законопроєкт Верховна Рада отримає вже найближчого тижня.

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю Наталії Мосейчук, яке вийшло на 1+1.

«Якщо ти хочеш побороти, скажімо так, „місцеву бруківку“, то я не можу боротися з бруківкою у кожному місті. Є фундаментальні рішення, на них я звертаю увагу. Наприклад, я поставив задачу законодавчу щодо прирівняння корупції до державної зради на воєнний час», — зазначив глава держави.

Президент зауважив, що така норма не може діяти у суспільстві постійно, але на період воєнного стану може допомогти.

Зеленський сказав, що не знає, чи підтримають цей проєкт законодавці.

«Дуже важливо не прикручувати гайки і не дивитись кожного разу на той чи інший гострий, кричущий випадок. Ми повинні запроваджувати системні речі», — наголосив Зеленський.

Глава держави наголосив, що готує дуже серйозний інструмент для того, щоб посадовці навіть не думали про незаконне збагачення.

«Але це не розстріл, це не сталінізм. Якщо є докази — людина повинна бути за ґратами. Я думаю, що парламент це отримає (законопроєкт — ред.) у найближчий тиждень, і далі гра на боці парламенту вже», — пояснив Зеленський.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/zelenskiy-hochet-priravnyat-korrupciyu-k-gosizmene-50349339.html

28.08.2023 08:30