росія вбила понад 10 тисяч цивільних українців, ці цифри є «вершиною айсберга» — Офіс генпрокурора

росія вбила понад 10 тисяч цивільних українців, ці цифри є «вершиною айсберга» — Офіс генпрокурора
Офіс генпрокурора зафіксував 10 749 загиблих цивільних українців з початку повномасштабного нападу росії на Україну.
Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» повідомив керівник департаменту протидії злочинам, скоєним під час збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов.

Він зазначив, що відомство також має підтвердження щодо 15 599 поранених цивільних. Зокрема, 499 загиблих та 1 090 поранених — це діти.

«Розуміємо, що ці цифри — просто вершина айсберга. Коли деокупуємо наші території, то цифри зростуть в рази, а можливо, в десятки разів. Думаю, що в одному Маріуполі будуть десятки тисяч загиблих», — йдеться в повідомленні.

На початку липня Моніторингова місія Організації Обʼєднаних Націй з прав людини, яка працює в Україні з 2014 року, заявила, що за останні 500 днів загинуло втричі більше цивільних, ніж за всі попередні вісім років бойових дій на сході України.

Там зазначили, що змогли підтвердити загибель понад 9 тисяч цивільних, зокрема понад 500 дітей, із моменту нападу росії 24 лютого 2022 року. Водночас там попередили, що реальна кількість жертв може бути набагато більшою.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/rosiya-vbila-ponad-10-tisyach-civilnih-ukrayinciv-ci-cifri-ye-vershinoyu-ajsberga-ofis-genprokurora

02.08.2023 19:58