ПВК Вагнер юридично не існує — Путін

ПВК Вагнер юридично не існує — Путін
Юридично в РФ військові приватні компанії, зокрема Вагнер, не існують. Кремлівський диктатор вважає, що в ситуації навколо ПВК Вагнер усе «дуже просто й очевидно для російського суспільства».

Про це заявив російський диктатор Володимир Путін, пише Коммерсант.

«Ну так ПВК Вагнер не існує!» — сказав Путін, відповідаючи на запитання журналіста, чи збережеться ця компанія як бойова одиниця. Диктатор зазначив, що в Росії немає закону про приватні військові організації, а отже, і «такої юрособи немає».

«Група [Вагнер — ред.] є, але юридично не існує… Це окреме питання, пов’язане з реальною легалізацією. Але це питання, яке має обговорюватися в Державній думі, в уряді. Непросте питання», — сказав Путін.

За його словами, у ситуації навколо ПВК Вагнер усе «дуже просто й очевидно для російського суспільства».

«Рядові бійці Вагнера воювали гідно, так… Те, що вони виявилися втягнуті в ці події, викликає жаль… Я скажу так, дуже акуратно…», — сказав Путін.

Бунт Євгена Пригожина — що відомо

23 червня Пригожин оголосив про початок збройного конфлікту з міноборони РФ. Він заявив, що 25 тисяч його найманців ідуть «відновлювати справедливість».

Але коли колона вагнерівців уже була в Московській області, у прес-службі білоруського диктатора Олександра Лукашенка заявили, що він провів переговори з Пригожиним. Після чого Пригожин заявив, що зупиняє похід на Москву і розгортає свої колони.

26 червня диктатор Володимир Путін запропонував три варіанти дій бойовикам ПВК Вагнер, які брали участь у спробі заколоту. Серед них була пропозиція вирушити в Білорусь.

27 червня диктатор Олександр Лукашенко заявив, що Пригожин уже перебуває в Білорусі.

7 липня журналіст FT Стівен Бернард опублікував карту маршрутів літака ватажка ПВК Вагнер Євгена Пригожина після його провального заколоту.

У вівторок, 11 липня, моніторинговий проєкт Беларускі Гаюн повідомив, що особистий літак Пригожина приземлився вже втретє в Мінську з часу невдалого бунту.

11 липня пропагандистське інформагентство Белта з посиланням на Міноборони Білорусі повідомило, що бойовики ПВК Вагнера, які прибули до Білорусі, навчатимуть білорусів вести бої.

У четвер, 12 липня, російське видання Проєкт із посиланням на два джерела в оточенні Євгена Пригожина заявило, що важке онкологічне захворювання власника ПВК Вагнера могло змусити його почати бунт.


Джерело: https://nv.ua/ukr/world/countries/pvk-vagner-yuridichno-ne-isnuye-ostanni-novini-50338912.html

14.07.2023 19:57