Угорщина надсилає сигнал Швеції, що схвалить заявку на членство у НАТО восени

Угорщина надсилає сигнал Швеції, що схвалить заявку на членство у НАТО восени
13 липня Угорщина дала зрозуміти, що може ратифікувати заявку Швеції на вступ до НАТО восени, а депутат від правлячої партії заявив, що рішення Туреччини підтримати заявку Швеції відкрило двері для зміцнення альянсу в потрібний час.

«Ми розпочнемо роботу в середині вересня», – сказав депутат Жолт Немет, голова комітету закордонних справ угорського парламенту, в інтерв'ю приватному мовнику InfoRadio, передає Reuters.

За словами Немета, угорському парламенті немає необхідності рухатися швидше та скликати позачергову сесію, оскільки президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган передасть ратифікацію членства Швеції в НАТО до турецького парламенту лише восени.

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна підтримає заявку Швеції на вступ до НАТО, як тільки Туреччина дасть знак, що вона також готова це зробити.

Нагадаємо, на саміті НАТО у Вільнюсі Ердоган заявив, що планує подати заявку на вступ до НАТО до парламенту восени, але очікує від Швеції конкретних кроків у боротьбі з тероризмом.

Пізніше Верховний суд Швеції відмовив у екстрадиції двох громадян Туреччини, яких Анкара вважає членами терористичного угруповання.


Джерело: https://zn.ua/ukr/europe/uhorshchina-nadsilaje-sihnal-shvetsiji-shcho-skhvalit-zajavku-na-chlenstvo-u-nato-voseni.html

14.07.2023 19:56