НАБУ оголосило в розшук скандального депутата Київради Трубіцина

НАБУ оголосило в розшук скандального депутата Київради Трубіцина
Національне антикорупційне бюро України повідомило, що оголосило в розшук депутата Київської міської ради від Слуги Народу Владислава Трубіцина, якого підозрюють в отриманні хабаря на суму в 1,26 мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Як зазнається у повідомленні НАБУ, правоохоронці розпочали розшук обвинуваченого в провадженні за номером 52021000000000144 від 23 березня 2021 року.

Депутат Київської міської ради Трубіцин обвинувачений в отриманні хабаря в особливому великому розмірі з використаннями свого службового становища за попередньою змовою групи осіб (частина 4 ст. 368 Кримінального кодексу України).

НАБУ також розмістило фотокартку Трубіцина із зазначенням статті, за якою обвинувачують депутата Київради.

У лютому 2022 року детективи НАБУ затримали Трубіцина і ще п’ятьох його ймовірних поплічників на отриманні 1,26 мільйона гривень хабаря. ВАКС заарештував його на два місяці, але за кілька днів Трубіцин вийшов під заставу в 15 мільйонів гривень. Депутат заперечував отримання хабаря.

Трубіцин чотири рази поспіль не з’явився на судові засідання в суд, хоча його про них попереджали.

13 травня 2023 року Трубіцин виїхав з України через пункт перетину Рава Руська за закордонним паспортом. Джерело NV у ГУР на умовах анонімності підтвердило, що обвинувачений депутат Київради зміг покинути Україну на підставі листа від Головного управління розвідки.

Згодом Схеми повідомили, що в Силах спеціальних операцій ЗСУ підтвердили, що просили ГУР допомогти виїхати за кордон Трубіцину та ще чотирьом людям як волонтерам для забезпечення ССО «спеціальним обладнанням».

25 травня Трубіцина виключили з фракції Слуга народу в Київраді.

30 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала клопотання про міжнародний розшук депутата.

5 червня судді Вищого антикорупційного суду оголосили депутата Київради в міжнародний розшук.


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/vladislav-trubicin-nabu-ogolosilo-v-rozshuk-deputata-kijivradi-za-otrimannya-habarya-novini-ukrajini-50338802.html

14.07.2023 10:27