Україна повернула тіла 19 людей, які загинули в російському полоні — Мінреінтеграції

Україна повернула тіла 19 людей, які загинули в російському полоні — Мінреінтеграції
Україні вдалося повернути тіла 19 громадян України, які загинули в російському полоні. Однак не уточнюється, коли це відбулося та за яких обставин.

Про це Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, при Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олег Котенко повідомив під час круглого столу від «Укрінформ» 12 липня.

Він не уточнив, коли та за яких обставин вдалося повернути тіла загиблих. Перед цим Уповноважений розповів, що зафіксовані «прикрі приклади» допиту українців у полоні.

Котенко також зауважив, що найближчими днями Україна очікує на тіла ще чотирьох загиблих.

«Це ті, хто були у полоні й там загинули. Це про те, що ми знаємо, нам ці тіла повертають. Але є таке, що нам тіла можуть і не повернути», — сказав уповноважений.

Зниклі безвісти

Зі слів Котенка, у Єдиному реєстрі зниклих безвісти є інформація про понад 24 тисячі українців. Вже більш ніж 8 тисяч людей вдалося знайти, а саме встановили їхнє місце перебування або місце загибелі.

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, запевнив, що 60-65% людей з реєстру — живі. Оскільки Україна має інформацію про місця утримання та кількість українських полонених, що там перебувають, водночас є цифра розшукуваних людей.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/ukrayina-povernula-tila-19-lyudej-yaki-zaginuli-v-rosijskomu-poloni-minreintegraciyi

13.07.2023 14:03