У Білорусі планують залучити «вагнерівців» до підготовки спецпризначенців

У Білорусі планують залучити «вагнерівців» до підготовки спецпризначенців
Заступник міністра внутрішніх справ Білорусі, командувач внутрішніми військами Микола Карпенков заявив, що тривають переговори про залучення представників ПВК Вагнер до підготовки бійців загонів спецпризначення МВС Білорусі.

Про це повідомляє провладне видання БелТА.

«Ці спецпідрозділи тренувалися інструкторами СОБРу, інструкторами, які мають бойовий досвід, пройшли і Сирію, і Лівію. Сьогодні у нас тривають переговори з представниками ПВК Вагнер, які разом із нами займатимуться боєпідготовкою, передаватимуть свій безцінний бойовий досвід», — сказав Карпенков після інспекції боєздатності загону спецпризначення Тайфун у Гродно.

За його словами, всі загони укомплектовані контрактниками, які відслужили щонайменше три-п'ять років у внутрішніх військах, багато хто служив у підрозділах спеціального призначення. «Основне призначення загонів спеціального призначення — підвищення бойових можливостей в особливих умовах. Це боротьба з диверсійно-розвідувальними групами, незаконними збройними формуваннями. Щоб ця навичка була, ми вже працюємо кілька місяців, прикриваємо наш державний кордон, працюємо в тісній взаємодії і з прикордонниками, і з силами спеціальних операцій», — заявив Карпенков.

За його словами, білоруські підрозділи спецпризначенців «добре оснащені», зокрема ударними безпілотниками і важкою технікою.

11 липня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в Альянсі поки що не бачать ознак переміщення бійців ПВК Вагнер у Білорусь. Однак у Міністерстві оборони країни заявляють про наміри «обмінятися досвідом» із представниками ПВК.

Бойовики Вагнера в Білорусі - що відомо?
Напередодні ЗМІ опублікували супутникові фото можливого польового табору бойовиків ПВК Вагнера в Білорусі.

3 червня ватажок ПВК Вагнера Євген Пригожин оголосив про початок збройного конфлікту з міноборони РФ. Він заявив, що 25 тисяч його найманців ідуть «відновлювати справедливість».

Але коли колона вагнерівців уже була в Московській області, у прес-службі білоруського диктатора Олександра Лукашенка заявили, що він провів переговори з Пригожиним. Після чого Пригожин заявив, що зупиняє похід на Москву і розгортає свої війська.

26 червня диктатор Володимир Путін запропонував три варіанти дій бойовикам ПВК Вагнер, які брали участь у спробі заколоту. Серед них була пропозиція вирушити в Білорусь.


Джерело: https://nv.ua/ukr/world/countries/pvk-vagner-u-bilorusi-minsk-planuye-zaluchiti-boyovikiv-do-pidgotovki-specnazu-ostanni-novini-50338512.html

13.07.2023 10:23