Україна ніколи не обміняє свої території, навіть одне село, на будь-який статус — Зеленський

Україна ніколи не обміняє свої території, навіть одне село, на будь-який статус — Зеленський
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ніколи не віддасть свої території в обмін на «будь-який статус» у контексті переговорів із росією та вступу країни у НАТО.
Про це глава держави запевнив на пресконференції у Вільнюсі 12 липня.

«Ми ніколи не обміняємо будь-який статус на будь-які наші території. Навіть якщо це буде одне село, де живе один дід. Ми не віддамо нашу територію і ніколи не обмінюватимемо на будь-який заморожений конфлікт. Цього ніколи не буде», — заявив Зеленський.

Він також вірить, що «ніхто [із союзників] не торгуватиме членством [України] у НАТО».

«Я не знаю, чи всі [лідери країн НАТО] відверті зі мною до кінця і чи все правдиво, але ми віримо партнерам, тому що ми маємо жити з вірою в союзників, які сьогодні нам допомагають перемогти в цій війні», — сказав президент.

Що передувало?

У перший день саміту НАТО у Вільнюсі, 11 липня, генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає запрошення до блоку, «коли союзники погодяться та будуть виконані умови».

Україну запросять вступити до НАТО без плану дій щодо членства (ПДЧ), додав Столтенберг.

Наступного дня президент Володимир Зеленський зазначив, що все ж хотів почути запрошення України до Альянсу із чіткими термінами. А втім, за словами Зеленського, Україна розуміє, що членство можливе аж після завершення бойових дій.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/ukrayina-nikoli-ne-obminyaye-svoyi-teritoriyi-navit-odne-selo-na-bud-yakij-status-zelenskij

13.07.2023 10:15