Маріуполь, Бахмут та інші східні міста із російськомовним населенням знищено армією рф - Зеленський

Маріуполь, Бахмут та інші східні міста із російськомовним населенням знищено армією рф - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський у Чехії жорстко відреагував на запитання журналіста щодо російськомовного населення.

Один із журналістів задав запитання в дусі російської пропаганди, спитавши, чи «не планує Україна виселяти російськомовне населення». Зеленський у відповідь попросив журналіста підійти ближче, щоб вони могли бачити один-одного.

«Я бачу ваші очі, а ви бачите мої. Важливо, що ви мої очі бачите, а Путіна — тільки чуєте і не бачите. Але вірите у якісь дурниці», — заявив президент.

Глава держави нагадав, що російські терористи найбільше обстрілюють регіони України, де до повномасштабної війни люди переважно говорили російською мовою.

«І чому Росія не має ніякої підтримки? Тому що головне гасло Росії - що вони підтримують людей, які розмовляють російською — помножене на нуль. Бо вони вбили більшість людей, які розмовляли російською. Тому що вони знищили повністю східні міста — Маріуполь, Бахмут… Просто вбили усе населення», — заявив Зеленський.

Президент вважає, що наразі багато українців переходять на українську мову, бо ненавидять Росію.

«Вони ненавидять їх. Ось, що відбувається… Тому, про що ми говоримо? Кого і куди витісняти? Через мову такого ніколи в Україні не було», — заявив глава держави.


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/zelenskiy-u-chehiji-vidreaguvav-na-pitannya-pro-rosiysku-movu-novini-ukrajini-50337172.html

Категорії: Новости Новини Маріуполя

07.07.2023 14:25