Пригожину повернули конфісковані 10 мільярдів рублів — росЗМІ

Пригожину повернули конфісковані 10 мільярдів рублів — росЗМІ
Ватажку ПВК Вагнер Євгену Пригожину повернули 10 мільярдів рублів, які силовики знайшли під час обшуків у Санкт-Петербурзі після невдалої спроби бунту.

Про це у вівторок, 4 липня, повідомило місцеве видання Фонтанка.

Видання зазначає, що 2 липня слідство не збиралося повертати Пригожину його 10 мільярдів рублів і п’ять злитків золота, які вони знайшли 24 червня. Однак до вечора того ж дня було прийнято інше рішення.

Відомо, що після порушення кримінальної справи щодо замаху на бунт у Петербурзі відбувалися обшуки на різних об'єктах, пов’язаних із Пригожиним.

Спочатку, на подвір'ї готелю Палац Трезіні, було виявлено стару Газель, звідки було вилучено десятки коробок із 4 мільярдами рублів. Трохи пізніше, на підземній парковці готелю River Palace, з мінівена було витягнуто ще 80 коробок із 6 мільярдами рублів. Золото і валюту знайшли в офісах, пов’язаних із бізнесом Пригожина.

За інформацією ЗМІ, 2 липня Пригожину повернули всі гроші та цінності, однак на самій процедурі він не був присутній. За даними медіа, ватажок ПВК Вагнер перебував у Москві.

Гроші замість нього забрав його водій, який мав довіреність. Водій не міг перерахувати під час видачі 10 мільярдів, адже навіть за допомогою кількох банківських машин — це зайняло б багато часу, пише Фонтанка.

Невідомо, в яку машину водій вантажив ці гроші, а також чи робив він це самостійно. Оскільки загальна вага такої суми в п’ятитисячних купюрах сягає кількох тонн.

Місцеве видання наголосило, що якщо стосовно громадянина кримінальну справу припиняють за реабілітуючими ознаками, то все вилучене у нього і не заборонене до обігу на території Росії мають повернути.

25 червня російські ЗМІ опублікували фотографії речей, які було знайдено в готелі Трезіні в Санкт-Петербурзі, який називали «штаб-квартирою» Пригожина. Російські силовики вилучили, зокрема, злитки золота, великі суми готівки, зброю та пакети з невідомим порошком.

23 червня ватажок ПВК Вагнера Євген Пригожин оголосив про початок збройного конфлікту з міноборони РФ. Він заявив, що 25 тисяч його найманців йдуть «відновлювати справедливість».

Але коли колона вагнерівців уже була в Московській області, у пресслужбі білоруського диктатора Олександра Лукашенка заявили, що він провів переговори з Пригожиним. Після чого Пригожин заявив, що зупиняє похід на Москву і розвертає свої війська.

3 липня Пригожин уперше за тиждень записав аудіозвернення. Він попросив про підтримку.


Джерело: https://nv.ua/ukr/world/countries/prigozhinu-povernuli-10-milyardiv-konfiskovanoji-gotivki-roszmi-novini-rosiji-50336478.html

05.07.2023 14:08