Фінляндія модернізує інфраструктуру для перекидання військ НАТО до кордонів РФ — Reuters

Фінляндія модернізує інфраструктуру для перекидання військ НАТО до кордонів РФ — Reuters
Модернізація залізниць та іншої транспортної інфраструктури Фінляндії на кордоні зі Швецією полегшить перекидання натовських військ, озброєнь і обладнання з портів Атлантичного океану до кордонів Росії.

Про це повідомляє Reuters.

Агентство вказує, що електрифікація і заміна обладнання на залізниці відбувається, зокрема, біля міста Кеміярві. Воно розташоване за годину їзди від російського кордону і за сім годин їзди від російських військових баз під Мурманськом на Кольському півострові.

Модернізацію залізниці у Фінляндії проводять на ділянці від шведського міста Хапаранда та фінської станції Лаурило. Залізничні мережі Норвегії та Швеції будуть з'єднані з електрифікованою частиною фінської мережі. Завершення проєкту очікується 2024 року. Його вартість оцінюють у 37 млн євро.

За даними Reuters, 96% вантажів доставляють до Фінляндії морським шляхом. У разі конфлікту між Росією і НАТО перекидання сил і вантажів через Балтійське море може опинитися під загрозою. Передбачається, що залізничний коридор зможе вирішити проблему потенційного блокування Росією фінських портів на Балтійському морі.


Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/finlyandiya-gotuyetsya-do-perekidannya-viysk-nato-do-kordoniv-rf-ostanni-novini-50336287.html

04.07.2023 14:23