Підозрюваний у хабарництві голова Тернопільської облради повернувся на роботу і дав пресконференцію

Підозрюваний у хабарництві голова Тернопільської облради повернувся на роботу і дав пресконференцію
Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, якого разом із ще двома посадовцями підозрюють у вимаганні неправомірної вигоди, повернувся на роботу.

Про це повідомляє Суспільне.Тернопіль.

Головко зібрав пресконференцію, на якій заявив, що підозра в хабарі - «повний маразм, абсурд і провокація», оскільки обласна рада «уже майже два роки не має жодного стосунку до бюджету».

«Ми не виділяємо жодної копійки. Ми на це ніяк не впливаємо. Чи то хабар, так званий, чи то неправомірна вигода — це коли людина дає якісь послуги і за це їй якось розраховуються або дякують. З нашого боку не було жодних дій», — зазначив голова облради.

Детальніше прокоментувати затримання і підозру Головко відмовився через триваюче слідство.

Чиновник також розповів, що повернувся на своє робоче місце за рішенням суду, оскільки він підозрюваний, а не підсудний.

Крім того, Головко стверджує, що перед затриманням отримував погрози з боку прихильників Української православної церкви московського патріархату. Але в поліцію не звертався, бо «не думав, що це може призвести до того, з чим зіткнувся», пояснив чиновник.

«Це не вперше за мою політичну кар'єру, коли в мій бік лунають гучні погрози. Тепер розумію, що потрібно було більшого значення цьому надати. Але є записи, є листування, тому над цим теж працює поліція», — зазначив Головко.

6 червня НАБУ і САП заявили, що викрили посадовців на отриманні третього «траншу» від підприємця в розмірі понад 600 тисяч гривень. Їм повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України — підкуп особи, яка надає публічні послуги.

28 червня Вищий антикорупційний суд відправив голову Тернопільської облради Михайла Головка під варту на два місяці з альтернативою застави у 805 тис. грн


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/golova-ternopilskoji-oblradi-mihaylo-golovko-povernuvsya-na-robotu-50336251.html

Категорії: Новости

04.07.2023 12:45