У росії заговорили про можливість відкладення "виборів" на окупованих територіях України

У росії заговорили про можливість відкладення
Голова Центральної виборчої комісії РФ Елла Памфілова під час зустрічі з ворожим президентом Владіміром Путіним допустила, що "вибори" на тимчасово окупованій частині України в межах "Єдиного дня голосування" у вересні росіяни можуть відкласти в разі "непередбачених обставин", передають пропагандистські ЗМІ.

Як нагадала Памфілова, російська влада отримала звернення від ватажків усіх чотирьох "нових регіонів" щодо бажання проведення так званих виборів, бо "назріла необхідність". У Росії буцімто розуміють, що "ситуація складна", але планують організувати голосування в період дії воєнного стану, дотримуючись "певних умов", щоб підтримати ініціативи окупаційних адміністрацій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Глава ворожої ЦВК розповіла про "ретельні" обговорення з ФСБ і Міноборони РФ щодо підготовки, надання "допомоги" та забезпечення фінансування, але й не виключила варіант, що "вибори" в окупації загарбників можуть відкласти.

"Дійсно, ситуація не проста, і все може бути… І якщо виникнуть обставини непередбачені… У якомусь районі ситуація може різко погіршитись... Ми зрозуміємо, що там виникає серйозна небезпека життя, здоров'ю жителів, які там перебувають... То ми маємо право ці вибори там у тому чи іншому районі відкласти", – заявила Памфілова.

Вона наголосила, що за наявності серйозних підстав влада Росії "неодмінно скористається цим правом".

Попри український наступ, у Кремлі готуються до "виборів" на окупованих територіях на півдні та сході України. Цілі російського керівництва не обмежуються лише прагненням сформувати вертикаль влади за російським лекалом, вони набагато ширші.

Джерело: https://zn.ua/ukr/war/u-rosiji-zahovorili-pro-mozhlivist-vidkladennja-viboriv-na-okupovanikh-teritorijakh-ukrajini-.html

04.07.2023 08:59