Нацкомісія скасувала рішення про підвищення тарифів на воду для українців після критики Зеленського

Нацкомісія скасувала рішення про підвищення тарифів на воду для українців після критики Зеленського
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала рішення від 29 червня щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.
Про це йдеться у заяві Нацкомісії.

Згідно з рішенням НКРЕКП тарифи на послуги 34 водоканалів із 1 липня 2023 року мали зрости в середньому на 32%. Президент Володимир Зеленський заявив, що це рішення «м’яко кажучи, ганебне», «непрофесійне» та «не погоджене з Урядом». Він доручив Урядові представити рішення у відповідь.

Перший заступник Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко розповів «Радіо Свобода», що рішення можуть скасувати на тлі заяв Зеленського.

Так, голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський зазначив, що висловлювання Зеленського як Верховного Головнокомандувача в період воєнного стану проти рішення про перегляд тарифів «є самодостатньою підставою для скасування ухваленого рішення».

Тож регулятор анонсував початок консультацій із Кабміном та всіма зацікавленими сторонами «задля напрацювання справедливого соціального рішення», яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з держбюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів.

«Я знаю, що будуть наради цього тижня, я братиму в них участь, будемо ми і в Комітеті розбиратися, будемо шукати якесь компромісне рішення. Ось мій прогноз на сьогодні. Але просто казати, що Нацкомісія в непроцедурний механізм ухвалила ці тарифи, я би цього не робив», — сказав Олексій Кучеренко.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/nackomisiya-skasuvala-rishennya-pro-koriguvannya-tarifiv-na-vodopostachannya-ta-vodovidvedennya

03.07.2023 16:29