Посланець папи римського зустрівся у Москві з причетною до депортації українських дітей Львовою-Бєловою, яку розшукує Гаага

Посланець папи римського зустрівся у Москві з причетною до депортації українських дітей Львовою-Бєловою, яку розшукує Гаага
Кардинал Маттео Дзуппі приїхав до Росії як папський посланець з врегулювання війни РФ проти України. Він зустрівся з дитячою омбудсменкою Марією Львовою-Бєловою, ордер на арешт якої видав Міжнародний кримінальний суд.

Про це вона сама написала у Telegram у четвер, 29 червня.

За словами Львової-Бєлової, яка займається незаконною депортацією українських дітей, вона говорила з посланцем папи про «гуманітарні питання, пов’язані з військовими діями та захистом прав дітей».

Як пише Vatican News, також Дзуппі зустрівся у Москві з главою так званої Російської православної церкви (РПЦ) патріархом Кирилом.

Після візиту до Угорщини 1 травня папа римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у «миротворчій місії», щоби спробувати покласти край розв’язаній Росією проти України повномасштабній війні. ЗМІ писали, що Київ нічого не про неї не знає.

13 травня президент Володимир Зеленський зустрівся з понтифіком під час візиту до Італії. Згодом до України прибув Дзуппі, який, зокрема зустрівся з українським омбудсменом Дмитром Лубінцем, який намагався до нього донести: єдиний механізм захисту українських дітей — звільнення всієї території України.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт російського диктатора Володимира Путіна та дитячої омбудсменки Росії Марії Львової-Бєлової. Їх звинувачують у незаконній депортації дітей з України до РФ у період з 24 лютого 2022 року.

Росіяни вивезли з окупованих ними територій майже 20 тисяч українських дітей.

Зеленський підписав укази щодо запровадження санкцій проти росіян, причетних до викрадення українських дітей. Євросоюз ухвалив десятий пакет санкції проти Росії, який також націлений, зокрема, на причетних до їх депортації.


Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/matteo-dzuppi-i-mariya-lvova-byelova-yaku-shukaye-sud-u-gaazi-zustrilisya-u-moskvi-50335473.html

30.06.2023 15:36