"Вагнер" все ще набирає найманців по всій росії: журналістський експеримент


Так звана "Група Вагнера" все ще набирає бійців по всій Росії через кілька днів після заколоту, який змусив Путіна побоюватися громадянської війни, йдеться в дослідженні BBC.

"З російського номерома телефону ми зателефонували більше ніж у десяток кадрових центрів, сказавши, що запитуємо від імені брата.

Усі, хто відповів, підтвердили, що все було як завжди.

Від Калінінграда на заході до Краснодара на півдні ніхто не вірив, що групу розпускають", йдеться в повідомленні.

В арктичному Мурманську жінка в спортивному клубі «Вікінг» підтвердила, що все ще записує бійців в Україну.

«Так, ми набираємо туди. Якщо хтось хоче поїхати, потрібно просто подзвонити мені, і ми призначимо день».

Довгий список контактів "Вагнера" в основному базується на бійцівських клубах, включаючи школи бойових мистецтв і боксерські клуби.

Кілька людей, які взяли слухавку, наголосили, що нові учасники підписують контракти з самим угрупуванням найманців, а не з Міноборони РФ.

«Це абсолютно ніякого відношення до міністерства оборони не має», — зазначив категорично чоловік у спортклубі «Спарта» у Волгограді. «Нічого не зупинилося, ми продовжуємо набір».

Вимога про те, щоб найманці перейшли до міністерства оборони, таким чином поставивши Групу Вагнера та її боса Євгенія Прігожина в невигідне становище , була в основі запеклої ворожнечі, яка вибухнула в збройне повстання минулих вихідних.

Це був найбільший виклик владі Путіна за його більш ніж 20-річне правління, незважаючи на те, що відтоді Кремль намагався подати свою відповідь на бунт як сильну та рішучу.

І все ж кримінальну справу проти заколотників було припинено в країні, де кілька опозиційних активістів відбувають тривалі терміни ув’язнення лише за те, що вони виступали проти війни Росії проти України.


Джерело: https://zn.ua/ukr/war/vahner-vse-shche-nabiraje-najmantsiv-po-vsij-rosiji-eksperiment-bbc.html

30.06.2023 14:18