Верховна Рада ухвалила закон про довші відпустки та повернення доплат військовим

Верховна Рада ухвалила закон про довші відпустки та повернення доплат військовим
Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон про довші відпустки військовим під час дії воєнного стану, а також виплати додаткової винагороди.

Про це повідомляють народні депутати Олексій Гончаренко та Ірина Геращенко.

За відповідний законопроєкт № 9342 проголосували 311 народних депутатів.

Ярослав Железняк зазначив, що з першого читання законопроєкту зберегли такі норми:

Довші відпустки для військових: до 30 днів щорічна та до 10 днів — за сімейними обставинами. Курсантам — відпустка 10 днів взимку і 20 днів влітку.
Доплати строковикам лишили 6000 гривень/місяць, курсантам — 2 350 гривень/місяць.
Не допускаються до участі у веденні бойових дій військовослужбовці з-поміж призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, які не пройшли курс базового військового вишколу.
Мінімальний термін проходження базової військової підготовки — не менше одного місяця.
Також за цим законом військовослужбовцям щомісячно виплачується додаткова винагорода у 30-100 тисяч гривень. Гончаренко каже, що пропонувалося повернути доплати всім військовим, але на це не погодилась більшість.

Так, доплата виплачується військовим, які беруть безпосередню участь у бойових діях або здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф, перебуваючи безпосередньо в районах їх здійснення, на території між позиціями сил оборони та позиціями військ росії, а також здійснюють бойові (спеціальні) завдання.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/verhovna-rada-uhvalila-zakon-pro-dovshi-vidpustki-ta-povernennya-doplat-vijskovim

29.06.2023 12:32