Окупанти передали під «попередню опіку» понад тисячу українських дітей — росЗМІ

Окупанти передали під «попередню опіку» понад тисячу українських дітей — росЗМІ
Росіяни передали під «попередню опіку» понад тисячу дітей з України, пише російський ресурс Важные истории з посиланням на звіт про діяльність уряду Ростовської області за 2022 рік.

Важливі історії пишуть, що в документі йдеться про те, що під «попередню опіку» передали 1184 дитини, які прибули «без законних представників із територій Донбасу та України».

«Із цього формулювання незрозуміло, який статус у цих дітей. Це можуть бути діти-сироти, які жили в дитбудинках на окупованих територіях або втратили батьків під час бойових дій», — ідеться в матеріалі.

За даними ЗМІ, це втричі більше, ніж публічно заявляли представники російської влади. Повідомляється, що наприкінці 2022 року «дитячий омбудсмен» Марія Львова-Бєлова заявила, що в російські сім'ї влаштовано 380 дітей, вивезених з України. Відтоді чиновниця продовжувала називати таке число.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Володимира Путіна, якого підозрюють у скоєнні воєнних злочинів в Україні.

Диктатора звинувачують у незаконній депортації дітей з окупованих територій України на територію Росії з 24 лютого 2022 року.

Україна також розслідує роль Білорусі в депортації українських дітей, яких Росія примусово вивозила з окупованих територій.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій визнала примусове переміщення українських дітей до Росії геноцидом.


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/rosiyani-peredali-pid-poperednyu-opiku-ponad-tisyachu-ukrajinskih-ditey-ostanni-novini-50335125.html

29.06.2023 12:30