ЗСУ перехопили ініціативу в районі Бахмута і наступають широким фронтом — Генштаб

ЗСУ перехопили ініціативу в районі Бахмута і наступають широким фронтом — Генштаб
На Бахмутському напрямку українські військовослужбовці перехопили в російсько-окупаційних військ стратегічну ініціативу — ведуть наступ широким фронтом.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов в етері телемаратону, повідомляє hromadske.ua.

«На флангах міста Бахмут [ЗСУ] продовжують чинити тиск на противника, [який] вибуває з раніше захоплених рубежів. [ЗСУ] мають успіх, закріплюються на досягнутих рубежах», — розповів він.

російські окупанти чинять спротив українським бійцям і, як наслідок, зазнають величезних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, каже Ковальов. Важкі бої тривають.

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, у напрямку Кліщіївка українські військовослужбовці загалом просунулися на 1200 метрів, у напрямку Курдюмівки — на 1500 метрів.

У ранковому зведенні Генштабу йшлося про те, що на Бахмутському напрямку росіяни безрезультатно наступали в районі Оріхово-Василівки, Богданівки та Білої Гори. Завдали авіаційного удару біля Нью-Йорка Донецької області.

Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали приблизно 15 населених пунктів, серед яких Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка та Південне.

Нагадаємо, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залежний 28 червня телефоном розповів голові Об'єднаного комітету начальників штабів США генералу Марку Міллі, що українським бійцям удалося перехопити стратегічну ініціативу на фронті, однак напрямок він не уточнював.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/zsu-perehopili-iniciativu-v-rajoni-bahmuta-i-nastupayut-shirokim-frontom-genshtab

29.06.2023 09:27