Білий дім назвав конференцію щодо української «формули миру» в Копенгагені продуктивною

Білий дім назвав конференцію щодо української «формули миру» в Копенгагені продуктивною
У Білому домі вважають, що зустріч у Копенгагені представників різних країн для обговорення української "формули миру" пройшла позитивно і продуктивно.

Про це заявила офіційний представник Білого дому Олівія Делтон.

За її словами, учасники закритих консультацій «провели позитивну і продуктивну дискусію про те, який вигляд можуть мати принципи миру, і як ми можемо досягти справедливого і міцного миру в Україні».

Чиновник також уточнила, що Штати на цій конференції представляла старша директорка Ради національної безпеки з питань Європи Аманда Слоут (особисто), і радник президента з питань нацбезпеки Джейк Салліван (онлайн).

Делтон також зазначила, що ця зустріч була ініційована Україною.

Учасники консультацій у столиці Данії погодилися, що всі прагнуть миру і завершення війни РФ проти України.

Представник Білого дому також звернула увагу на необхідність гарантувати виконання фундаментальних принципів Статуту ООН — щодо суверенітету і територіальної цілісності держави.

У Данії в умовах суворої секретності провели мирну конференцію щодо України, передала німецька радіостанція Deutschlandfunk. За її даними, окрім представників низки західних держав у ній взяли участь дипломати з країн глобального Півдня, зокрема: Китаю, Індії, Бразилії, Південної Африки. Ці країни досі займали переважно нейтральну або стриману позицію щодо війни Росії проти України, але нещодавно майже всі з них ініціювали якісь власні «мирні пропозиції». Подробиці зустрічі в Данії невідомі.


Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/konferenciya-v-kopengageni-proyshla-produktivno-ssha-ostanni-novini-50335025.html

29.06.2023 09:25