Платформу відродження «Mariupol Reborn» відкрили у Львові

Платформу відродження «Mariupol Reborn» відкрили у Львові
Вчора, 28 червня, в рамках Lviv Urban Forum, у Львові відбулося відкриття Платформи стратегічного та архітектурного моделювання «Mariupol Reborn» та першого офісу проєкту (вул. Ференца Ліста,6). Стратегічну локацію, де будуватимуть майбутнє Маріуполя, відкрили міські голови Маріуполя і Львова.

«Львів дуже гостинно нас зустрічав і найбільше допоміг. З перших днів війни Львів підтримав Маріуполь і маріупольців. Ми також знайшли прихисток і відкрили наші офіси у різних містах. Та ми думаємо про повернення. Але коли - це важке питання. На нього відповідають наші Герої, а також це наша спільна відповідальність.

Тому ми формуємо такі Платформи як «Mariupol Reborn», які будуть працювати над стратегіями відродження Маріуполя.

Центральна платформа відкривається саме у Львові, яка буде відповідати за формування гіпотез, стратегій, планів. Саме тут, у Львові, ми побудуємо майбутнє Маріуполя.

Також, в найближчий час буде відкрито платформу у Дніпрі. Тут відповідатимуть на питання відновлення водопостачання, освітлення тощо. А на питання отримання фахової експертизи наших напрацювань, отримання необхідних знань відповідатиме платформа у Варшаві»,
- розповів Вадим Бойченко, міський голова Маріуполя.

Над планом відбудови Маріуполя вже працюють архітектори, урбаністи та експерти світового рівня. Вони продовжують приєднуватися до команди, щоб допомогти Маріуполю після деокупації перетворитися на символ перемоги, розвитку, миру, свободи та єдності усього світу.

«Кожен з нас, особливо в День Конституції, мріє про перемогу. Але наша перемога має дві частини. Перша частина – це деокупувати всі наші землі. Друга частина – це перебудувати нашу країну. Час для перебудови не буде широким. Він буде дуже конденсованим. Вже сьогодні потрібно думати, вже сьогодні потрібно розуміти як будуть виглядати наші міста і наші громади. І цей думальний процес є критично важливим. Львів має особливу місію – будучи великим гуманітарним хабом, надихати людей. Я переконаний, що сьогоднішній центр має окрему місію – створити майбутнє для Маріуполя і творити майбутнє для нашої держави, бо Маріуполь - це Україна», - наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Довідка

Mariupol Reborn – наймасштабніший в Європі проєкт відродження міста з часів Другої Світової війни. Проєкт виконують за дорученням Павла Кириленко, голови Донецької обласної ВА, а також за підтримки ЄБРР, Світового банку, Проєкту USAID «Економічна підтримка України» та компанії SCM. Вони об’єдналися заради відбудови Маріуполя із застосуванням сучасних практик, новітніх технологій та передового досвіду. Над чітким планом працюють вже зараз, щоб після деокупації швидко та якісно розпочати відбудову.

План «Mariupol Reborn» підтримали муніципалітети Львова, Вільнюса, Гданська, Утрехта. Також готові співпрацювати партнери з Японії, Польщі, США. Зокрема, Львів виявив готовність допомогти Маріуполю - місту-побратиму, у процесах майбутнього відродження українського Маріуполя та допоміг запустити роботу першого проєктного офісу «Mariupol Reborn».

Джерело: https://city-adm.lviv.ua/news/society/297242-u-lvovi-vidkryly-platformu-vidrodzhennia-mariupolia-mariupol-reborn

Категорії: Новини Маріуполя Новини Львова

29.06.2023 08:42