Міністр оборони Британії заявив, що ЗСУ влітку відвоювали більше територій, ніж рф захопила взимку

Міністр оборони Британії заявив, що ЗСУ влітку відвоювали більше територій, ніж рф захопила взимку
Збройні Сили України вже звільнили від російських окупантів близько 300 квадратних кілометрів територій, заявив міністр оборони Британії Бен Воллес у Twitter.

"У рамках літньої кампанії з повернення незаконно окупованих територій Україна вже відвоювала приблизно 300 квадратних кілометрів. Це більше території, ніж Росія захопила за весь зимовий наступ", - наголосив Воллес.

Три тижні тому почався український контрнаступ проти Росії, який може зіграти вирішальну роль для перспектив України. Але українська армія стикається з низкою прикрих проблем, які ускладнюють її плани, навіть незважаючи на те, що вона озброєна новим сучасним озброєнням, наданим західними країнами, пише New York Times.

Раніше стало відомо, що українські бійці повернули під свій контроль населений пункт Рівнопіль Донецької області. Минулого тижня захисники зі східного угруповання військ одночасно розпочали наступ на кількох напрямках та всюди змогли відкинути російських загарбників. За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, у межах контрнаступу наші воїни поступові, але впевнені.


Джерело: https://zn.ua/ukr/war/ministr-oboroni-britaniji-zajaviv-shcho-zsu-vlitku-vidvojuvali-bilshe-teritorij-nizh-rf-zakhopila-vzimku.html

28.06.2023 13:54