Кабмін ухвалив перші кадрові рішення через неналежний стан укриттів

Кабмін ухвалив перші кадрові рішення через неналежний стан укриттів
У вівторок, 27 червня, мер Києва Віталій Кличко отримав догану. Кабінет Міністрів не називає причину, але, ймовірно, це пов’язано зі станом укриттів у столиці.

Уряд вирішив винести догани не лише Кличку, а й начальнику Київської міської військової адміністрації Сергію Попку, голові Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації Сергію Садовому, голові Оболонської районної у місті Києві державної адміністрації Кирилу Фесику, голові Печерської районної у місті Києві державної адміністрації, голові Солом’янської районної у місті Києві державної адміністрації Ірині Чечотці, а також першому заступнику голови Дарницької районної у місті Києві державної адміністрації Микиті Калашнику та першому заступнику голови Шевченківської районної у Києві державної адміністрації Олександру Поповцеву.

Уряд також звільнив голів Житомирської, Білоцерківської та Конотопської райадміністрацій, голів столичних Деснянської та Святошинської адміністрацій Дмитра Ратнікова та Сергія Павловського, а також усунув від обов’язків голову Подільської адміністрації Сергія Коваленка та голову Дніпровської адміністрації Павла Бабія.

У ніч на 1 червня внаслідок удару балістичними та крилатими ракетами РФ у Києві загинуло троє людей. Усі — 33-річна жінка, 34-річна жінка та її дев’ятирічна донька — у Деснянському районі біля місцевої поліклініки. Разом з іншими людьми вони намагалися потрапити в укриття. Двері до нього, за даними поліції, були зачинені.

2 червня президент України Володимир Зеленський доручив провести повну ревізію всіх захисних споруд в Україні.

Згідно з результатами перевірки всіх 4655 притулків Києва, тільки 15% виявилися придатними без зауважень.

Джерело: https://nv.ua/ukr/kyiv/klichko-poluchil-vygovor-za-nenadlezhashchee-sostoyanie-ukrytiy-v-kieve-50334923.html

Категорії: Новини Києва

28.06.2023 13:51