У Німеччині запустять радіостанцію, якою повністю керуватиме штучний інтелект

У Німеччині запустять радіостанцію, якою повністю керуватиме штучний інтелект
У Німеччині з’явиться радіостанція, контент для якої повністю підбиратиме та модеруватиме штучний інтелект.
Про це повідомляє ZDF.

Проєктом займається приватна німецька радіогрупа Audiotainment Südwest спільно з американською компанією Futuri Media, яка у 2023 році запустила RadioGPT під керуванням ШІ у США.

Окрім музики, прогнозу погоди та новин, німецьке RadioGPT також шукатиме історії у соціальних мережах за регіональним принципом.

«Найскладнішим для нас, крім технологічного впровадження, буде наша власна структура для етичної роботи із цими новими можливостями», — пояснила програмна директорка Audiotainment Südwest Валері Вебер.

Зараз фахівці працюють над створенням «гарних та емоційних голосів» за допомогою комп’ютера.

Як зазначають представники Futuri Media, найбільшою проблемою для радіостанції, яка працює на основі штучного інтелекту, залишається голос, звучання якого для аудиторії було б приємним на слух і не позбавленим емоцій, пише DW.

Не менш важливий момент, який належить вивчити творцям нового радіо, це питання етики.

Критики зазначають, що небезпека штучного інтелекту в роботі радіостанції полягає у поширенні дезінформації та використанні агресивного тону, який часто моделюють програми штучного інтелекту.

Нагадаємо, раніше в Німеччині чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT прочитав свою проповідь у лютеранській церкві для понад 300 вірян.

Також одна з найбільших газет у Німеччині — таблоїд Bild — замінить людей штучним інтелектом на низці редакторських посад. Очікуються сотні звільнень.


Джерело: https://hromadske.ua/posts/u-nimechchini-zapustyat-radiostanciyu-yakoyu-povnistyu-keruvatime-shtuchnij-intelekt?fbclid=IwAR0MMQZFmqPR0-BS5nAFqyfGByIMhgJrdBdgbKCKSlaT95oj96cnSGTRD3I

27.06.2023 16:21