Лукашенко заявив, що віддав усі розпорядження щодо приведення армії у повну бойову готовність

Лукашенко заявив, що віддав усі розпорядження щодо приведення армії у повну бойову готовність
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на тлі бунту у Росії заявив, що віддав розпорядження про приведення армії у повну бойову готовність.

Під час зустрічі з силовиками та журналістами Лукашенко додав, що у Білорусі нібито є «технічні можливості» для протистояння Заходу.

«Нам випала місія зберегти мир, завойований мільйонами життів героїв, наших батьків і дідів. Це означає тільки одне — ми повинні бути сильнішими за ту загрозу, яка знову нависає тінню над нашою землею», — сказав він.

У понеділок, 26 червня, російський диктатор Володимир Путін також виступив із відеозверненням.

Він запропонував бойовикам ПВК Вагнера, які брали участь у спробі заколоту три варіанти дій: продовжити службу в Росії, підписавши контракт із Міністерством оборони, повернутися до своїх родичів у РФ або ж вирушити в Білорусь.

Увечері 24 червня ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин виїхав із Ростова-на-Дону, де сили ПВК Вагнера раніше за лічені години взяли під контроль головні військові об'єкти. Він заявив, що зупиняє похід на Москву та поверне вагнерівців «у польові табори згідно з планом».

У пресслужбі білоруського диктатора Олександра Лукашенка стверджували, що він нібито цілий день вів переговори з Пригожиним, і той погодився «зупинити рух територією Росії», а його бойовикам натомість пообіцяли «гарантії безпеки». У Кремлі сказали, що справу про збройний заколот Пригожина закриють, вагнерівці повернуться до «тилових таборів», а сам він поїде до Білорусі.

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/lukashenko-zvernennya-biloruskiy-diktator-nakazav-privesti-armiyu-v-povnu-boyovu-gotovnist-50334776.html

27.06.2023 16:15