У РФ кримінальну справу проти Пригожина не припинено — ЗМІ

У РФ кримінальну справу проти Пригожина не припинено — ЗМІ
Ватажок ПВК Вагнера Євген Пригожин залишається під слідством у справі про бунт у Росії, повідомляє Коммерсант.

Станом на ранок понеділка, 26 червня кримінальну справу про організацію збройного заколоту (ст. 279 КК), головним фігурантом якої став Пригожин, не припинили, її продовжує розслідувати ФСБ.

Похід Вагнера на Москву. Чого хотів Пригожин
23 червня ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин оголосив про початок збройного конфлікту з міноборони РФ. Він заявив, що 25 тисяч його найманців йдуть «відновлювати справедливість».

Причиною Пригожин назвав нібито удар російської армії по тилових таборах вагнерівців у Ростові. Та конфлікт Пригожина та Шойгу почався набагато раніше. Ватажок Вагнера останні кілька місяців наполегливо вимагав відставки міністрав оборони, звинувачуючи його у поганому управлінні військами окупантів і недостатньому постачанні боєприпасів вагнерівцям.

На наступний день, 24 червня, бойовики Вагнера взяли під контроль військові об'єкти РФ у Ростові-на-Дону та Воронежі. Вагнерівці також знищили сім бортів російської авіації.

Із Ростова Пригожин опублікував звернення, в якому вимагав доступ до найвищого військового керівництва РФ і погрожував «піти в Москву».

Незабаром було опубліковане звернення російського диктатора Володимира Путіна, в якому він назвав Пригожина «зрадником» (не згадуючи, щоправда, його прізвища) і повідомив, що збройні сили РФ отримали наказ щодо «нейтралізації тих, хто організував заколот».

Після цього колони вагнерівців на військовій техніці висунулись у напрямку Москви.

Проти Пригожина порушили кримінальну справу за «організацію збройного заколоту», у Москві силовики готувалися до облоги, а Володимир Путін, за даними української розвідки, екстрено виїхав із Москви на Валдай.

Та коли колона вагнерівців вже була в Московській області, у пресслужбі самопроголошеного президента Білорусі заявили, що Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, і той прийняв пропозицію про зупинку руху.

Незабаром після цього Пригожин оголосив, що «розвертає колони» з-під Москви та «йде назад», в польові табори.

У Кремлі невдовзі заявили, що кримінальну справу стосовно Пригожина закриють, а сам він «поїде в Білорусь».


Джерело: https://nv.ua/ukr/world/countries/u-rosiji-spravu-proti-prigozhina-ne-pripineno-ostanni-novini-50334495.html

27.06.2023 12:22