Окупанти в Бердянску вбили двох 16-річних партизанів

Окупанти в Бердянску вбили двох 16-річних партизанів
Координаторка Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова заявила, що у вбивстві 16-річних Тіграна Оганесяна і Микити Ханганова в Бердянську ще є багато невідомих обставин.

Про це вона повідомила у Facebook у неділю, 25 червня, пише NV.UA.

Напередодні ввечері, 24 червня, гауляйтер Запорізької області Володимир Рогов заявив про вбивство окупантами двох українців-партизанів, назвавши їх «терористами».



Решетилова розповіла, що українські правозахисники займалася справою підлітків з осені 2022 року, коли так звані слідчі в окупованому Бердянську викрали Тіграна з дому і пʼять днів жорстоко катували. Слідчий комітет РФ готував справу до суду, обвинувачуючи хлопців у «підготовці диверсії на залізниці».

У червні 2023-го Європейський парламент ухвалив резолюцію, вимагаючи відпустити підлітків з окупованої території.

Потім, за словами координаторки МІПЛ, обвинувачення хлопцям розділили: Микиту хотіли звинуватити у «крадіжці», а Тіграна — у «диверсії». Кілька днів тому за ними приїжджав «слідчий» з озброєним конвоєм, але хлопцям вдалося втекти.

У день перед вбивством вони відзначилися в окупаційній поліції, а за пів години до дзвінка батькам про те, що хлопці вбиті, мама Тіграна з ним розмовляла, пише Решетилова. Тоді хлопець «був спокійний», казав, що гуляють разом із Микитою й думають, як святкувати день народження останнього. 25 червня йому мало виповнитися 17 років.

«Наразі ми бачимо багато розбіжності у фактах, часі, одязі. Тіл хлопців батьки ще не бачили. Натомість рідних з учорашнього вечора мучать допитами й обшуками. Це дає підстави ставити під сумнів основну версію слєдкома про напад на поліцейських. Принаймні батьки Тіграна і Микити вважають, що вся ця перестрілка, передсмертне відео — це постановка для того, щоб убити хлопців», — заявила Решетилова.

За її словами, українські слідчі органи порушили кримінальне провадження за фактом вбивства дітей. МІПЛ співпрацює з ними, а також проведе власне детальне розслідування обставин вбивства 16-річних хлопців.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/u-berdyansku-rosiyani-vbili-16-richnihtigrana-ogannisyana-i-mikitu-hanganova-shcho-vidomo-50334359.html

Категорії: Новости Бердянска

26.06.2023 10:28