У ПАРЄ закликали не допускати РФ та Білорусь на Олімпіаду

У ПАРЄ закликали не допускати РФ та Білорусь на Олімпіаду
У четвер, 22 червня, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) підтримала резолюцію щодо недопущення російських та білоруських спортсменів на Олімпійські та Паралімпійські ігри.

"Асамблея вважає, що участь російських та білоруських спортсменів в Олімпійських та Паралімпійських іграх у нинішніх умовах є немислимою і, безумовно, використовуватиметься як інструмент пропаганди і де-факто перешкодить іншим спортсменам, не в останню чергу українським, брати участь у змаганнях.

Враховуючи, що російські та білоруські елітні спортсмени отримують державну зарплату і часто входять до складу військово-спортивних команд, здається неможливим, щоб вони могли продемонструвати свій нейтралітет та дистанціюватися від цих режимів, не кажучи вже про будь-які заяви проти війни”, - йдеться у повідомленні в резолюції.

Нагадаємо, 28 березня МОК із низкою обмежень повернув росіян та білорусів у міжнародний спорт.

До турнірів було допущено індивідуальних атлетів, тоді як у командних видах спорту заборона залишається в силі.

Спортивні федерації матимуть змогу заявляти на свої змагання лише атлетів, які не були помічені в активній підтримці війни в Україні. Ця ж умова стосується тренерів та персоналу. Заборонено участь усіх російських та білоруських військовослужбовців, а також членів армійських організацій.

Раніше повідомлялося, що МОК виключив зі свого складу Міжнародну боксерську асоціацію, яку очолює росіянин.

Джерело: https://zn.ua/ukr/SPORT/u-parje-zaklikali-ne-dopuskati-rf-ta-bilorus-na-olimpiadu.html

26.06.2023 09:02