Посли ЄС погодили 11-й пакет санкції проти Росії

Посли ЄС погодили 11-й пакет санкції проти Росії
Посли країн Євросоюзу в середу, 21 червня, погодили 11-й пакет санкцій проти країни-агресора Росії. Про це повідомило у Twitter головування Швеції в Раді ЄС.

Пакет включає заходи, які мають завадити Росії обходити санкції. Як пише AP, подробиці стануть відомі пізніше цього тижня, коли санкції затвердять письмово.

«Це завдасть ще одного удару по путінській воєнній машині і посилить експортні обмеження, націлені на організації, які підтримують Кремль. Наш інструмент проти обходу не дозволить Росії отримувати підсанкційні товари», — повідомила у Twitter президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Euronews зазначає, що Брюссель дедалі більше турбує різке зростання експорту з ЄС до низки таких країн, як Вірменія, Узбекистан і Казахстан — це може означати, що Росія продовжує отримувати підсанкційні товари через посередників. Нові санкції мають посилити експортний контроль і запровадити новий механізм впливу на компанії, які можуть допомагати Росії обходити обмеження.


Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/11-paket-sankciy-proti-rosiji-uzgodzheno-poslami-yes-ostanni-novini-50333509.html

22.06.2023 10:52