ЗМІ: Франція підтримуватиме членство України у НАТО

ЗМІ: Франція підтримуватиме членство України у НАТО
Уряд країни зараз розглядає "підтримку перспективи українського членства в НАТО, як засіб впливу на конфлікт і спосіб посадити Москву та Київ за стіл переговорів".

Видання El Monde повідомляє, що останні заяви керівництва Франції дають підстави вважати, що Париж підтримуватиме Київ у його шляху до НАТО.

У статті зазначають, що політика Франції щодо інтеграції України в євроатлантичні структури була провідною темою дискусій Ради оборони в президентському Єлисейському палаці 12 червня.

Наразі французький уряд розглядає "підтримку перспективи українського членства в НАТО, як засіб впливу на конфлікт і спосіб посадити Москву та Київ за стіл переговорів".

Офіційний Париж також дивиться на український вступ в Європейський Союз, як на частину гарантій безпеки для України, бо це, вважають у Парижі, може "відохотити Росію від продовження війни, або по завершенню цієї війни запобігати новій агресії".

У виданні розповіли, що ідеї про використання євроатлантичної інтеграції України для впливу на поточні події є радше дипломатичною "тактикою", але також зауважує, що навіть це є справжньою зміною поглядів у Франції.

"Париж рухається ближче до позицій, які відстоюють країни Центральної Європи, більшість яких (насамперед Польща і Балтійські держави) постійно наполягають на вступі України в НАТО", — додали у Le Monde.


Джерело: https://zn.ua/ukr/europe/zmi-frantsija-pidtrimuvatime-chlenstvo-ukrajini-u-nato.html

22.06.2023 08:32