Загибель людей біля зачиненого укриття: директор департаменту КМДА отримав підозру

Загибель людей біля зачиненого укриття: директор департаменту КМДА отримав підозру
У вівторок, 20 червня, слідче управління поліції Києва повідомило про підозру директору Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роману Ткачуку. Це сталося в рамках кримінального провадження, в якому він звинувачується у неналежному виконанні службових обов’язків (ч. 2 ст. 367 КК України). Чиновнику загрожує строк від двох до пʼяти років.

Про це повідомили київська міська прокуратура, сайт столичної влади і поліція Києва.

Йдеться про трагедію, яка сталася 1 червня в Деснянському районі міста Києва, де від уламка ракети загинуло троє людей, зокрема малолітня дитина, ще семеро громадян отримали травми різного ступеня тяжкості. Це сталося біля укриття, двері якого виявилися зачиненими.

Під час проведення слідства було встановлено, що укриття є єдиною захисною спорудою цивільного захисту, що знаходиться поруч із будинками, в яких проживали загиблі та постраждалі люди. Інші найпростіші укриття, які були відображені на карті укриттів міста Києва станом на 1 червня 2023 року, фактично відсутні або перебувають у закритому стані.

Неналежне виконання службових обов’язків Романом Ткачуком та відсутність з його боку контролю за утриманням і станом готовності укриттів призвело до загибелі та травмування людей на порозі зачиненого найпростішого укриття, що є тяжкими наслідками, йдеться в повідомленні прокуратури Києва.

У прокуратурі також додали, що Роман Ткачук, перебуваючи на посаді директора Департаменту муніципальної безпеки, не виявив реальні потреби фонду захисних споруд цивільного захисту в столиці.

Як результат, із 4655 укриттів у Києві:

3041 об'єкт виявився придатним для використання,

інші 1614 є непридатними та обмежено придатними.

Роман Ткачук отримав підозру на робочому місці. Зараз визначається міра запобіжного заходу. Сам Ткачук та очолюваний ним департамент співпрацює зі слідством і надає доступ до запитуваної наявної документації.

У ніч на 1 червня внаслідок удару балістичними та крилатими ракетами РФ у Києві загинули троє людей. Усі — 33-річна жінка, 34-річна жінка та її дев’ятирічна донька — у Деснянському районі біля місцевої поліклініки. Разом з іншими людьми вони намагалися потрапити в укриття. За словами чоловіка однієї із загиблих, воно було зачинене. У поліції пізніше підтвердили, що двері в укриття були зачинені.

2 червня першому заступнику голови Деснянської районної державної адміністрації, директору медичного закладу та його заступнику повідомили про обвинувачення у службовій недбалості, а охоронцю медичного закладу інкримінували залишення в небезпеці, що призвело до смерті.

5 червня 62-річного охоронця відправили до СІЗО на два місяці.


Джерело: https://nv.ua/ukr/kyiv/roman-tkachuk-otrimav-povidomlennya-pro-pidozru-u-spravi-pro-zachinene-ukrittya-novini-kiyeva-50333260.html

Категорії: Новини Києва

21.06.2023 09:58