У Верховній Раді назвали умови для наступних виборів

У Верховній Раді назвали умови для наступних виборів
Глава відомства нагадав про законодавство України, яке передбачає, що під час воєнного стану проведення будь-яких виборів неможливе.

Очільник Верховної ради Руслан Стефанчук заявив, що парламентські вибори неможливо провести під час війни. Про це він розповів під час інтерв’ю для Української Правди.

Глава ВРУ зазначив, що законодавство України передбачає, що під час воєнного стану проведення будь-яких виборів неможливе.

"І це логічно. Бо ми не знаємо, як організувати голосування для майже 7 мільйонів, які знаходяться за межами України. Ми не знаємо, як організувати голосування для тих регіонів, які тимчасово окуповані. Ми не знаємо, як забезпечити належне представництво, явку інших громадян під час дії воєнного стану і чи не будуть виборчі об'єкти атакуватися", — розповів Стефанчук.

За його словами, якраз якби вибори під час війни були можливі, це могло б призвести до розриву держави, на який очікує наш ворог. "І тому мені здається, що найбільш правильне і мудре рішення - провести вибори одразу після завершення воєнного стану", — додав він.


Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/u-verkhovnij-radi-nazvali-umovi-dlja-nastupnikh-viboriv-.html

20.06.2023 12:46