Російські хакери здійснили масовану кібератаку в США

Російські хакери здійснили масовану кібератаку в США
Міністерство енергетики США, а також кілька інших організацій постраждали від масованої російської хакерської атаки, проведеної з використанням вразливості програмного забезпечення, що відповідає за передачу файлів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на представників адміністрації США.

«Були уражені дані у двох установах Міністерства енергетики, коли хакери отримали доступ через вразливість програми MOVEit Transfer», — зазначається в повідомленні.

За словами одного з джерел у Мін'юсті, йдеться про установи, які займаються утилізацією ядерних відходів оборонного призначення в штаті Нью-Мексико.

Крім того, від атаки постраждали британський енергетичний гігант Shell, Університет штату Джорджія, Університет Джона Гопкінса та Система охорони здоров’я Джона Гопкінса.

Відповідальність на себе взяла пов’язана з Росією група хакерів-здирників Cl0p. У своїй заяві вони зазначили, що не використовуватимуть жодних даних, отриманих від державних установ, і що нібито видалили їх.

Як повідомлялося, раніше подібні атаки проводилися проти цілого переліку організацій у США, Великій Британії та інших країнах, чиї системи були скомпрометовані через програмне забезпечення MOVEit Transfer. Хакери у цих випадках також скористалися недоліком безпеки ПЗ, який його виробник Progress Software (PRGS.O) виявив наприкінці минулого місяця, про що заявив офіційно.

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/rosiyski-hakeri-zdiysnili-kiberataku-na-ssha-ostanni-novini-50332295.html

16.06.2023 15:13