Вийшов трейлер документального фільму 20 днів у Маріуполі

Вийшов трейлер документального фільму 20 днів у Маріуполі
Платформа розслідувальної журналістики Frontline представила трейлер документального фільму 20 днів у Маріуполі Мстислава Чернова, який був знятий у лютому-березні 2022 року під час блокади Маріуполя військами РФ.

Фільм 20 днів у Маріуполі, який у січні отримав Приз глядацьких симпатій фестивалю незалежного кіно у США Sundance, а також дві нагороди фестивалю документального кіно про права людину Docudays, який завершився днями в Києві, готується до виходу в кінотеатрах США, а також незабаром буде оголошено дату прем'єри на широких екранах в Україні. Також за цей фільм його автори отримали Пулітцерівську премію.

Як зазначили глядачі фільму, українська прем'єра якого відбулась на кінофестивалі Docudays, «кадри цього фільму вдарили під дих». Режисер фільму Мстислав Чернов, а також фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко у лютому-березні 2022 року виявились єдиними журналістами, акредитованими від світових ЗМІ, а саме агенції Associated Press, які документували події під час захоплення військами РФ Маріуполя.

Завдяки ним фото і відео російських злочинів потрапляли на перші шпальти та в ефіри світових ЗМІ буквально в режимі онлайн. Російські війська оголосили полювання на журналістів. Через 20 днів їм разом із відзнятими матеріалами вдалося залишити оточене місто по зеленому коридору.



Найближчим часом фільм 20 днів у Маріуполі побачать відвідувачі фестивалю Миколайчук OPEN, який пройде з 15 по 20 червня у Чернівцях.

Джерело: https://life.nv.ua/ukr/art/viyshov-treyler-dokumentalnogo-filmu-20-dniv-u-mariupoli-mstislava-chernova-video-50331565.html

Категорії: Новини Маріуполя

14.06.2023 08:30