Кім Чен Ин прагне "побудови могутньої країни" з путіним

Кім Чен Ин прагне
Послання Кіма Путіну з нагоди національного дня Росії містить однозначну "підтримку та солідарність" із Москвою у війні проти України.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин пообіцяв «триматися за руку» з Путіним і зміцнювати стратегічне співробітництво для їхньої спільної мети "побудови могутньої країни", повідомили в понеділок державні ЗМІ, зокрема KCNA.

"Ин у своєму посланні підтвердив свою готовність прагнути до більш тісної стратегічної співпраці між КНДР і Росією, міцно тримаючись за руки з російським президентом, відповідно до спільного прагнення народів двох країн досягти великої мети побудови могутньої країни та надійного захисту глобального миру та безпеки", - йдеться в повідомленні.

Кім виступив послання Путіну з нагоди національного дня Росії, фактично захищаючи його рішення вторгнутися в Україну та демонструючи "підтримку та солідарність":

Північнокорейський лідер вважає, що російському народ бореться "за здійснення священної справи збереження суверенних прав, розвитjr та інтересів своєї країни проти свавілля і сваволі імперіалістів".

Північна Корея намагалася налагодити тісніші стосунки з Кремлем і підтримала Москву після того, як та вторглася в Україну минулого року, звинувачуючи «гегемоністську політику» та «свавілля» Сполучених Штатів і Заходу.

Джерело: https://zn.ua/ukr/WORLD/kim-chen-in-prahne-pobudovi-mohutnoji-krajini-z-putinim-.html

13.06.2023 16:29