Помер Сільвіо Берлусконі

Помер Сільвіо Берлусконі
На 87-му році життя помер колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі. Про це повідомляє італійське видання Corriere della Sera.

Сталося це у лікарні Сан-Раффаеле у Мілані. Госпіталізували його туди востаннє минулої п'ятниці. До цього він протягом 45 днів перебував там на стаціонарі, проте 19 травня політика виписали. У медзакладі він лікувався від пневмонії та лейкемії.

Попри свій вік та проблеми зі здоров'ям, Берлусконі був активним політиком до кінця життя. До того ж доволі скандальним. Він очолював партію Forzaak Italia ("Вперед, Італіє!").

Також Берлусконі був відомий своєю тісною дружбою з російським президентом Владіміром Путіним. Саме тому він часто останнім часом потрапляв у нові скандали через некоректні висловлювання щодо України. Наприклад, у лютому Берлусконі звинуватив президента Володимира Зеленського у тому, що той нібито "продовжував атакувати два регіони на сході країни", через що РФ і розпочала повномасштабне вторгнення. Тоді на заяву політика відреагували чинна очільниця уряду Італії Джорджія Мелоні та речник МЗС України Олег Ніколенко.

Також Берлусконі вважав Крим територією Росії, а у лютому 2015-го навіть їздив туди для приватної зустрічі з російським диктатором.


Джерело: https://zn.ua/ukr/WORLD/pomer-silvoi-berluskoni-zmi.html

12.06.2023 17:56