шойгу наказав добровольчим формуванням рф підписувати контракти з міноборони. ПВК «Вагнер» відмовляється

шойгу наказав добровольчим формуванням рф підписувати контракти з міноборони. ПВК «Вагнер» відмовляється
Міністр оборони росії сергій шойгу підписав наказ, яким зобов'язав «добровольчі загони» підписувати контракти з міністерством. Власник приватної військової компанії «Вагнер» євген пригожин заявив, що його ПВК не робитиме цього.
Інформація про наказ шойгу з'явилася на сайті міноборони рф.

Так, «з метою підвищення ефективності застосування добровольчих формувань» вони мають до 1 липня підписати контракти з міністерством оборони росії.

Заступник шойгу Микола Панков запевняє, що це надасть добровольчим формуванням «необхідного правового статусу» й створить «єдині підходи до організації всебічного забезпечення та виконання ними завдань».

У міноборони рф стверджують, що це також дасть добровольцям і членам їхніх сімей «встановлені державою заходи соціального захисту та підтримки». Як зазначається, окремі добровольці можуть підписати індивідуальні контракти як із загонами, так і безпосередньо з міноборони.

пригожин після цього заявив, що накази шойгу поширюються лише на співробітників міноборони та на військовослужбовців, і що ПВК «Вагнер» «не підписуватиме жодних контрактів із шойгу».

«Те, що може статися після цього наказу — нам не даватимуть озброєння та боєприпаси — розберемося, як то кажуть, коли грім гримне, прибіжать та принесуть озброєння та боєприпаси з проханням "допоможіть"», — переконаний власник ПВК.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/shojgu-nakazav-dobrovolchim-formuvannyam-rf-pidpisuvati-kontrakti-z-minoboroni-pvk-vagner-vidmovlyayetsya

12.06.2023 13:10