Трампу висунуто звинувачення за сімома пунктами — CNN

Трампу висунуто звинувачення за сімома пунктами — CNN
Колишньому президенту США Дональду Трампу висунули звинувачення за сімома пунктами в справі про розслідування зберегання секретних документів. Це перший випадок у історії, коли президенту висунуто федеральні звинувачення.

Про це повідомляє CNN.

Джерело телеканалу повідомило, що Трамп є підозрюваним за сімома пунктами. Як мінімум одне звинувачення стоється змови.

Колишній глава Білого дому заперечив звинувачення та заявив, що його викликали до Федерального суду в Маямі у вівторок, 13 травня.

Журналісти нагадують, що Мінюст США розслідує законність зберігання Трампом документів Білого дому в його резиденції Мар-а-Лаго у Флориді після того, як він програв вибори у 2020 році.

9 травня присяжні у федеральному суді Манхеттена визнали 45-го президента США Дональда Трампа винним у сексуальному насильстві над письменницею та журналісткою Е. Джин Керролл у 1996 році.

Присяжні постановили, що 76-річний Трамп має виплатити 79-річній письменниці близько 2 млн доларів компенсації за позовом про завдання образи дією (battery), а також майже 3 млн доларів — за позовом про наклеп.

Керролл звинувачувала Трампа в тому, що навесні 1996 року він зґвалтував її в роздягальні універмагу, і згадувала про це у своїй книзі. Сам Трамп стверджував, що не знайомий з письменницею, і звинувачував її у брехні.

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/countries/trampu-u-ssha-visunuli-zvinuvachennya-za-simoma-punktami-ostanni-novini-50330611.html

09.06.2023 18:45