Україна вироблятиме власні далекобійні ракети з дальністю ураження до 1000 км — Резніков

Україна вироблятиме власні далекобійні ракети з дальністю ураження до 1000 км — Резніков
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що в Україні зможуть почати виробництво власних далекобійних ракет із дальністю ураження до 1000 кілометрів і більше.

Про це він розповів під час конференції «Великий день з NV. Діалоги про відновлення України».

За словами міністра, в Україні існує затверджена ракетна програма, на яку бюджетом уже виділяються гроші. Резніков нагадав про успіхи протикорабельної ракети «Нептун» українського виробництва, за допомогою якої потопили російський крейсер «Москва».

Після цього західні партнери погодилися передати Україні ракети «Гарпун».

«Щойно наші партнери дізнаються, що наші ракети летять більше ніж на 200, 300 і 400 км, я переконаний, що вони передадуть [балістичні ракети] ATACMS та інше», — пояснив Резніков.

Нагадаємо, 11 травня Велика Британія підтвердила, що передала Україні високоточні ракети Storm Shadow. Це перші крилаті ракети дальньої дії в арсеналі України.

А в середині травня стало відомо, що Франція розглядає можливість постачання Україні ракет Scalp — аналога британських Storm Shadow. Але поки що Париж передавати цю зброю не планує.

Водночас влада Сполучених Штатів продовжує розглядати можливість передання Україні далекобійних американських балістичних ракет ATACMS.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/ukrayina-viroblyatime-vlasni-dalekobijni-raketi-z-dalnistyu-urazhennya-do-1000-km-reznikov

09.06.2023 18:23