За течією дрейфують міни окупантів із Лівобережжя, одну вже викинуло на берег Одеської області

За течією дрейфують міни окупантів із Лівобережжя, одну вже викинуло на берег Одеської області
Унаслідок прориву води після руйнування дамби Каховської ГЕС течією несе сміття, уламки, човни та будівельні конструкції. Їх частково віднесло в Чорне море.

Про це повідомив прессекретар оперативного командування Південь Владислав Назаров.

Наразі велика кількість мін дрейфує у воді за течією. Одну з таких протидесантних мін викинуло на берег Одеської області. Українські військові контролювали її знищення.

ОК Південь попереджає, що вздовж берегів Дніпра, Дніпро-Бузького лиману і всього чорноморського узбережжя Миколаївської та Одеської областей посилено мінну небезпеку в умовах розвитку надзвичайної ситуації, пов’язаної з підривом Каховської ГЕС.

«Небезпека з моря зберігається і в ракетному сенсі. Ворог провів ротацію ракетоносіїв: завівши в пункт базування надводний із 8 „Калібрами“, вивів на чергування підводний із 4 [Калібрами]», — додав Назаров.

Рівень ракетної та мінної загрози залишається дуже високим. Командування закликає не нехтувати власною безпекою, дослухатися до сигналів повітряних тривог, дотримуватися норм та обмежень правового режиму воєнного стану.


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/kahovska-ges-za-techiyeyu-dreyfuyut-mini-okupantiv-iz-livoberezhzhya-50330531.html

09.06.2023 18:20