російські депутати розкрадають кошти, які мають йти на відновлення Маріуполя?

російські депутати розкрадають кошти, які мають йти на відновлення Маріуполя?
Санкт-Петербург приховує розмір витрачених коштів на відновлення Маріуполя. Створено «всі умови для нецільового використання коштів», зазначив російський депутат борис вишневський. Своїми спостереженнями він поділився під час засідання Законодавчих зборів 6 червня, під час обговорення доповіді віце-губернатора Олексія Корабельникова щодо виконання бюджету міста за 2022 рік.



Після важких боїв за Маріуполь навесні 2022 року та окупації міста, російське місто Санкт Петербург оголосило себе так званим побратимом Маріуполя. Наразі місцева влада намагається приховати витрати міського бюджету на відновлення окупованого міста. Місцеві депутати підозрюють, що гроші розкрадаються.
За словами депутата борис вишневський, за минулий рік із резервного фонду міста витратили 38 млрд рублів, третина від цієї суми перебуває під грифом "для службового користування". Серед "прихованих" витрат – кошти, які Санкт-Петербург виділив на відновлення Маріуполя.
"Віце-губернатор Корабельников, відповідаючи на моє питання про приховування цих витрат, заявив про необхідність берегти цю інформацію від ворогів. Від яких ворогів треба приховувати, скільки грошей витрачено на школи, дитячі садки, поліклініки та житлові будинки у Маріуполі?" - заявив він.

На засіданні Законодавчих зборів він наголосив, що в Маріуполі витрати на відновлення міста взагалі не контролюються. Депутат припускає, що гроші просто розкрадаються

Категорії: Новини Маріуполя

09.06.2023 12:42