У Росії вперше помітили китайську бронетехніку, її отримали «кадирівці» — ЗМІ

У Росії вперше помітили китайську бронетехніку, її отримали «кадирівці» — ЗМІ
У Росії вперше помітили броньовані автомобілі China Tiger, виготовлені китайською компанією Shaanxi Baoji Special Vehicles. Їх отримали загони ставленика Кремля у Чечні Рамзана Кадирова.

6 червня він опублікував відео, заявивши, що на озброєння чеченського підрозділу Ахмат, який входить до Росгвардії, стала нова партія військової техніки.

Видання Мілітарний і Defense Express помітили на кадрах вісім китайських бронеавтомобілів із кріпленням. Це підтвердив й аналітичний проєкт Oryx.

Журналісти Defense Express пишуть, що поки невідомо, чи були це прямі постачання з Китаю. Зараз ці бронеавтомобілі виробляють і передають закордонним замовникам — у низку країн Африки та Центральної Азії, зокрема і в Таджикистан.

«Тому у „кадирівців“ могли бути й інші варіанти, як отримати ці машини, і може виявитися, що Пекін міг і взагалі не знати про таку „оборудку“. Або ж закрити на неї очі», — зазначає видання.

Tiger створений на базі вантажного автомобіля підвищеної прохідності, завдяки чому має високу мобільність за умов бездоріжжя. Екіпаж машини складається з двох людей, може перевозити до дев’яти екіпірованих десантників.

Китайський бронеавтомобіль може розвивати швидкість до 115 км/год, має запасу ходу від 500 до 600 км і захист від 7,62-мм куль, а також від уламків. Tiger можна адаптувати для виконання низки різних завдань — від бронетранспортера чи патрульної машини до варіанту медичної машини чи командного пункту.


Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/tiger-viyskovi-kadirova-otrimali-kitayski-broneavtomobili-foto-50330341.html

08.06.2023 17:27